O Parku Tivoli

V letošnjem letu obeležujemo 50. obletnico Hale Tivoli.
Športna dvorana je bila zgrajena daljnega 1965 leta, ko je v svojih novih prostorih gostila prva dva dogodka - koncert L. Armstronga in svetovno prvenstvo v namiznem tenisu - SPENT.

Kratek pregled zgodovine Hale Tivoli si lahko ogledate na povezavi www.sport-ljubljana.si/trzenje/50-let-hale-tivoli/.

Park Tivoli ima med ostalimi tudi veliko “ledeno” dvorano, ki meri 4.500 m2 in malo dvorano, ki meri 3.000 m2 in je namenjena predvsem športom z žogo. V dvorani so poslovni prostori Olimpijskega komiteja Slovenije, republiških panožnih športnih zvez in ljubljanskih športnih zvez. Dvorana je opremljena z vsemi spremljajočimi prostori za organizacijo velikih športnih prireditev: poslovni prostori, komentatorska mesta in studiji za radijske in televizijske ekipe, VIP prostori, garderobe, skladišča in dva gostinska lokala.

Velika “ledena” dvorana ima 4.150 sedežev,mala dvorana pa ima 4.050 sedišč za obiskovalcev.

Poleg večjih ljubljanskih klubov, v Tivoliju poteka tudi rekreacija. Vsako leto nas obišče več sto tisoč rekreativk in rekreativcev, poleg njih pa nas obiščejo tudi učenci ljubljanskih šol in šol iz okolice Ljubljane. Zimske urice so v Ljubljani še lepše, saj hladne dni popestrijo rekreativke in rekreativci na zunanjem drsališču.

Za vse, ki nas želijo obiskati z jeklenimi konjički sporočamo, da lahko pred veliko in malo dvorano Tivoli parkirajo na 700 parkirnih mestih.

Centralno kopališče Tivoli

Kopališče meri 5.498 m2 in obsega veliki plavalni bazen, šolski bazen, okrogli bazen, fitnes center, savno, bowling center, spremljajoče prostore in gostinski lokal. Dimenzije velikega plavalnega bazena so 25 x 21 m. Namenjen je športni vadbi in tekmovanjem v plavanju, vaterpolu ter rekreativnemu plavanju. V objektu organizirajo šole plavanja, ki potekajo v sklopu športnega programa MOL. Centralno kopališče je opremljeno s prenovljenimi garderobami, tuši in sanitarijami. Športni objekt vsako leto gosti 90.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Teniška igrišča

V Parku Tivoli je na voljo 8 zunanjih peščenih teniških igrišč in eno na umetni travi. Nahajajo se na prostem pri Kopališču Tivoli in dva pri Hali Tivoli. Skupna izmera vseh igrišč je 7.554 m2. Namenjena so športni vadbi,tekmovanjem v tenisu in rekreaciji. Igralna sezona poteka od meseca aprila do meseca oktobra. Teniška igrišča vsako leto uporablja 20.000 športnikov in rekreativcev.

Zunanja športna igrišča Tivoli

obsegajo dvoje kotalkališč, košarkarsko igrišče, drsališče in večnamensko zunanje igrišče. Kotalkališči merita 4.034 m2,namenjeni pa sta športni vadbi, tekmovanjem in rekreaciji v kotalkanju. Ploščad na kateri je zunanje drsališče meri 4.163 m2. Namenjena je šolskim športnim programom, rekreativnemu drsanju in šolam drsanja. Vsako leto jo uporablja 10.000 uporabnikov. Zunanje športne površine v Parku Tivoli so izjemna priložnost za športno preživljanje prostega časa v čudovitem parku Tivoli, ki leži v samem osrčju mesta Ljubljana.