MLADINSKI GOLF CENTER STANEŽIČE

MLADINSKI GOLF CENTER STANEŽIČE

Se želite preizkusiti v igri golfa? Igrišče v Stanežičah se ponaša z enim najdaljših vadišč v Sloveniji. Če žogo vseeno raje odbijate z nogo, vabljeni tudi na aktraktivni Footgolf, preplet nogometa in golfa.
Delovni čas
PONEDELJEK - PETEK od 10.00 do 20.00
SOBOTA, NEDELJA IN PRAZNIKI od 9.00 do 20.00
+386 41 600 918

golf.stanezice@sport-ljubljana.si

Stanežiče, 1210 Ljubljana-Šentvid

V sklopu objekta Mladinskega center golf Stanežiče, vam je na voljo več aktivnosti, med njimi tudi golf, footgolf in tek na smučeh.

 

GOLF

 

Mladinski golf center na obrobju mesta, natančneje v Stanežičah, ponuja prijetno rekreacijo in je namenjen vsem generacijam golfistov, šoli golfa ljubljanskih klubov in začetnikom v tem športu. Igrišče ima dve vadbeni zelenici z umetno podlago in devet kratkih lukenj (pitch and putt), kjer so razdalje med 45 in 155 metri. Dobrodošli so tudi izkušenejši igralci, ki lahko vadijo kratko igro. Na enem najdaljših vadišč v Sloveniji, ki omogoča udarce, dolge do 300 metrov, je tako možna vadba dolgih udarcev. Vadišče je delno pokrito in sprejme do 25 igralcev sočasno.

 

Objekt je bil postavljen v skladu z namenom projekta “Mladinski golf center Stanežiče”. Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za šport RS in Javnega zavoda Šport Ljubljana. Odločitev za gradnjo objekta je bila, ker nobeno izmed golf igrišč na območju Ljubljane nima ponudbe, ki bi bila v prvi vrsti namenjena mlajšim igralcem.  Eden od razlogov za tovrsten objekt se skriva tudi v porastu zanimanja za golf v Ljubljani in Sloveniji, saj ima Slovenija tudi kar nekaj uspešnih mladih golfistk in golfistov.

 

Na voljo so začetni tečaji golfa v okviru projekta Slovenija igra golf, začetni golf tečaj za študente, nadaljevalni tečaji, vadba za upokojence in počitniški program za otroke. Mladinski golf center Stanežiče gosti tudi golf turnirje.

 

Za vse, ki bi se želeli preizkusiti v začetnih korakih te lepe igre v objemu narave, je na voljo izposoja opreme.

 

Vse o projektu Slovenija igra golf lahko preberete TUKAJ 

 

FOOTGOLF

 

Mladinski golf center Stanežiče vsak torek od 17. ure naprej nameni svoje igrišče Footgolfu. To je nov atraktiven šport, ki združuje nogomet in golf. Igralci namesto žogice za golf uporabljajo nogometno žogo, ki jo udarjajo z nogo, kot pri nogometu, in ciljajo proti luknji, kot pri golfu, le da ima v tem primeru luknja premer dobrih 50 cm. Ker nogometne žoge ne moremo udariti tako daleč kot žogico za golf, so razdalje med luknjami krajše od tisti pri golfu. V primerjavi z golfom je igra hitrejša, bolj dostopna in zanjo ni potrebna draga oprema.

 

Za igro footgolfa je treba predhodno prijaviti, saj je igrišče treba prilagoditi v ta namen. Footgolf lahko igra vsak sam ali v skupini z največ štirimi člani. Igra poteka približno uro in pol, odvisno od tega, kako hitro igrajo posamezniki. Primerna športna obutev za igro so športni copati za umetno travo. Več o igranju samega športa si lahko preberete TUKAJ  ali pa tukaj (NK BRAVO, SLOVENSKA FOOTGOLF LIGA)

 

TEK NA SMUČEH

 

Pozimi in v primernih vremenskih razmerah je na območju golf centra v Stanežičah urejena proga za tek na smučeh.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišče ob Mladinskem centru golf Stanežiče, “Parkirišče P+R Stanežiče”

– javni prevoz – najbližja postajališča “P+R Stanežiče” (LPP linija št. 1, 1B, 1D) ali “Stanežiče” (LPP linija št. 25).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Prušnikova”) ali lastna uporaba

 

VODJA objekta Mladinski golf center Stanežiče

Ponudba

DNEVNE KARTE
LETNE KARTE Veljavnost letnih kart je eno leto od nakupa.
DODATNO GOLF
TEČAJI

NAJNOVEJŠE NOVICE

Novice

  • 18 Marec

    SPOZNAVNI TEČAJ GOLFA - MLADINSKI GOLF CENTER STANEŽIČE

  • 18 Avgusta

    SKUPINSKI TEČAJ GOLFA - SPOZNAJ GOLF (SIG1)

VEČ NOVIC