Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Dogodek
08. 10. 2022 ob 20:00
Dvorana Stožice, Ljubljana
Opis dogodka

Po šestih letih bo slavni italijanski tenorist ponovno nastopil pred slovenskim občinstvom, ki bo v njegovih vrhunskih izvedbah lahko uživalo 8. oktobra 2022.

 

Če bi Bog pel, bi zagotovo zvenel kot Andrea Bocelli – s temi besedami je Celine Dion opisala italijanskega umetnika, ki bo že drugič nastopil v Sloveniji. Tokrat prihaja k nam 8. oktobra 2022. Na koncertu bo predstavil zadnji album “Si”, na katerem najdemo duete z Edom Sheeranom, Duo Lipo, Joshem Grobanom, Aido Garifullino in tudi čustven duet s sinom Matteom. Andrea pravi, da je njegov novi album intimna zbirka pesmi, ki slavijo ljubezen, vero in družino. Posnel ga je na svojem domu v Italiji, producent pa je legendarni Bob Ezrin, ki je sodeloval s Pink Floydi, Loujem Reedom. Bocelli je v Sloveniji prvič nastopil leta 2016, ko je občinstvo v razprodani dvorani Stožice uživalo v vrhunskih izvedbah tega velikega umetnika.

 

Za največjo prelomnico v njegovi karieri velja pesem “Con te partirò” in kasneje njena različica v duetu s Sarah Brightman z naslovom “Time to say Goodbye”, ki je leta 1996 zasedla vrhove vseh svetovnih glasbenih lestvic in sčasoma postala ena od najpopularnejših pesmi vseh časov. S številnimi nastopi in izdanimi albumi si je Bocelli pridobil naklonjenost širokega kroga občinstva, glasbenikov in glasbenih kritikov.

 

Odgovorni organizator prireditve:
Star produkcija d.o.o.
Ćire Truhelke 21
10000 Zagreb

Andrea Bocelli