Cirque Du Soleil – Corteo 12.12.2024 ob 19.30

Cirque Du Soleil – Corteo 12.12.2024 ob 19.30

Dogodek
12. 12. 2024 ob 19:30
Dvorana Stožice, Ljubljana
Opis dogodka

Svetovna cirkuška atrakcija “Cirque du Soleil” se vrača v Ljubliano

Z najbolj osupljivo in priljubljeno predstavo

CORTEO

 

Prvič v Sloveniji!

Od 12. do 15. decembra, 2024 v Dvorani Stožice

Začetek prodaje vstopnic v sistemu Eventim.si se prične v četrtek, 29. februarja ob 10. uri

 

Corteo, zagotovo najbolj čarobna izmed vseh stvaritev svetovne atrakcije Cirque de Soleil, se odpravlja na evropsko turnejo, s kar šestimi vrhunskimi predstavami pa se bodo decembra letošnjega leta ustavili tudi v Ljubljani! Z najbolj osupljivo in priljubljeno uprizoritvijo, imenovano Corteo, se bodo v Ljubljani predstavili sploh prvič. Edinstvena predstava, ki je nastala v režiji priznanega gledališkega ustvarjalca Daniela Finzi Pasce, je bila prvič uprizorjena v kanadskem Montrealu aprila leta 2005. Od takrat je uspelo Corteu očarati že več kot 10 milijonov gledalcev, z osupljivo produkcijo so obiskali kar 22 držav na 4 različnih kontinentih. Corteo bomo v Ljubljani gostili od 12. do 15. decembra, v tem času pa bodo ustvarjalci uprizorili kar šest ponovitev.

 

V predstavi Corteo (procesija v italijanskem jeziku), smo priča živahni procesiji, pravi praznični paradi, ki je nastala kot plod klovnovske domišljije.

 

Mojstrovina bo zagotovo prepričala občinstvo s strastno in predano klovnovsko igro ter z močjo in eleganco številnih akrobatov – stopili boste v teatralni in čarobni svet zabave, ki se v predstavi Corteo ves čas nahaja nekje med zemljo in nebom.

 

V zgodbi sledimo klovnu, ki sanjari o lastnem pogrebu, le ta pa se odvija v popolni karnevalski atmosferi, nad procesijo neutrudno bdijo angeli varuhi. V predstavi smo priča igri velikih nasprotij – izmenjujeta se veličina in majhnost, komedija in tragedija ter magija perfektnosti s šarmom nepopolnosti, predstava na vseh ravneh izpostavlja razliko med klovnovsko močjo ter na drugi strani njegovo popolno ranljivostjo, kot tudi modrostjo in krhkostjo, namen pa je prikazati najbolj osnovne človeške plati, ki se skrivajo v vsakemu izmed nas.

 

V Cirque du Soleil predstavah je oder središče dogajanja, postavljen je v centralni del arene, tako bo tudi v dvorani Stožice. Občinstvo je s takšno postavitvijo razdeljeno na obe strani centralnega dogajanja, kar predstavlja odlično perspektivo tako za gledalce kot nastopajoče. Atmosfera v Corteu bo res edinstvena in pri nas še nikoli videna – odrska scenografija, ki jo sestavljajo stranske in centralne zavese, je nastala po motivih pariškega Eifflovega stolpa, centralne zavese so ročno poslikane ter dajejo celotnemu odru veličasten pridih.

 

Performance Schedule

Četrtek, 12. decembra, 2024 ob 19.30

Petek, 13. decembra 2024 ob 19:30

Sobota, 14. decembra, 2024 ob 16.uri & 20. uri

Nedelja, 15. decembra, 2024 ob 13.uri & 17. uri

 

URADNI SPONZOR

Cirque du Soleil se zahvaljuje Air Canada, uradnemu sponzorju projekta.

“Cirque du Soleil Entertainment Group” je vodilno podjetje na področju zabavne industrije. Poleg cirkuško – umetniških predstav, ki so dobro poznane po vsem svetu, se ukvarjajo tudi s kreativnimi pristopi do različnih oblik zabave v industriji – npr z multimedijskimi produkcijami, s poglobljenimi izkušnjami ter posebnimi dogodki. Njihovo poslanstvo je preseči lastne kreacije, Cirque du Soleil s svojimi kreacijami želi pozitivno vplivati na ljudi, skupnosti in naš planet z najbolj pomembnimi orodji: kreativnostjo in umetnostjo. Že vse od nastanka leta 1984, je njihove predstave videlo že preko 378 milijonov ljudi, gostovali pa so na 6 kontinentih ter v 86 državah sveta. Kanadsko podjetje zaposluje že več kot 4000 ljudi, od tega 1200 umetnikov iz 80 različnih držav.

 

Odgovorni organizator prireditve:

NUCOAST CONCERTS, organizacija prireditev d.o.o.

Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija

Nakup vstopnic
Cirque Du Soleil - Corteo 12.12.2024 ob 19.30