DVORANA JEŽICA

DVORANA JEŽICA

Znamenita športna dvorana v objemu narave

Športna dvorana Ježica se nahaja v objemu narave na obrobju Ljubljane. Dvorano poleg domačih ŽKD in KD Ježica za športne vadbe uporabljajo otroški vrtci, osnovne in srednje šole, Fakulteta za šport ter klubi za športno vadbo in tekmovanja v košarki, rokometu in odbojki.

 

Športno dvorano je mogoče razdeliti na dve polovici, kar omogoča nastanek dveh košarkarskih igrišč.. Ko je dvorana “cela” in tekme potekajo po celotnem igrišču, je mogoče postaviti tudi tribune, na katerih lahko tekme spremlja okrog 450 gledalcev. Na voljo so tudi stojišča na balkonu, kjer je prostora še za približno 50 gledalcev. Za tekmovalce in uporabnike je na voljo šest garderob. V dvorani sta še dve savni, večnamenska dvorana oziroma joga studio, garderobe, poslovni prostori in sejna soba.

 

V prejšnjih desetletjih so tribune znamenite dvorane Ježica polnile košarkarice z Ježice, ki so uspehe beležile tudi v evropski ligi. Sejno sobo še vedno krasijo zastavice gostujočih ekip iz vse Evrope, ki so v 80. in 90. letih gostovale na Ježici.

 

Dvorano Ježica so uporabili tudi za nekaj prizorov v filmu Čefurji raus!, Gorana Vojnovića. Leta 2020 pa je v času pandemije korona-virusa dvorana nudila zatočišče državljanom, ki so med potjo v domovino obtičali v Ljubljani. Več o omenjenem si lahko preberete TUKAJ.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišče ob dvorani ali  “parkirišče P+R Ježica”

– javni prevoz – najbližje postajališče “Kališnikov trg” (LPP linija št. 14),

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Bratovševa ploščad”) ali lastna uporaba

– Avant2Go – Dvorana Ježica

 

VODJA objekta Dvorana Ježica
Roman Hočevar
Email: roman.hocevar@sport-ljubljana.si

Ponudba

REKREACIJA Cene veljajo za 1 uro oziroma termin, razen navedenih izjem

Urnik