DVORANA KODELJEVO

DVORANA KODELJEVO

Središče športa na Kodeljevem, kjer so se kalili številni slovenski vrhunski športnik
+386 70 880 151

ales.franetic@sport-ljubljana.si

Gortanova 21, 1000 Ljubljana

Dvorana Kodeljevo obsega veliko in malo športno dvorano. Veliko dvorano uporabljajo srednje šole za športno vzgojo, Fakulteta za šport za predavanja in vaje, klubi za športno vadbo in tekmovanja ter drugi za športno rekreacijo. Obenem pa je velika dvorana na voljo organizaciji raznim kulturno-zabavnim prireditvam.
Mala športna dvorana je v večji meri namenjena aktivnostim športnih društev, ki organizirajo vadbo športnega plesa, taekwondoja in karateja.

 

Tribune dvorane imajo 1370 sedišč.

 

Dvorana na Kodeljevem je že desetletja središče športa v tem delu Ljubljane, v njej so se kalili mnogi znani slovenski športniki. Nekateri so v dvorani naredili svoje prve športne korake, drugi so bili v njej doma samo nekaj let. Domača kluba v dvorani sta RD Slovan in KD Slovan. Svoje športno znanje so na Kodeljevem pilili tudi rokometaši Uroš Zorman, Andrej Kastelic in Ognjen Backovič, pa tudi košarkarji Rašo Nesterovič, Jaka Lakovič, Goran in Zoran Dragić, Jaka Blažič, Miha Zupan in Gašper Vidmar.

 

Dvorana je v zadnjih 10 letih gostila tekme Rokometnega kluba Krim Mercator  v Ligi prvakinj, finale košarkarskega dogodka Pokala Spar, tekme ženske košarkarske in ženske rokometne reprezentance ter mednarodna tekmovanja v cheerleadingu in gimnastiki.

 

V Dvorani Kodeljevo je spominu Marjana Rožanca posvečena sejna soba, v kateri so na steni izpisani vsi prejemniki nagrad Marjana Rožanca od leta 1992 do danes. Nagrada Marjana Rožanca je najvišja nagrada Mestne občine Ljubljana na področju športa, ki jo lahko prejmejo amaterski športni delavci, športniki, športni pedagogi, profesionalni športni delavci in športni novinarji za izjemne športne dosežke v preteklem letu oziroma za uspešno delo v daljšem časovnem obdobju. Več si lahko preberite TUKAJ.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – plačljivo parkirišče ob dvorani Kodeljevo, parkirišče “Povšetova ulica”

– javni prevoz – najbližja postajališča “Jana Husa” (LPP linija št. 5) ali “Pod Golovcem” (LPP linija št. 13).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Povšetova – Grablovičeva”) ali lastna uporaba

– Avant2Go – Park Kodeljevo

 

VODJA objekta Dvorana Kodeljevo
Aleš Franetič
Email: ales.franetic@sport-ljubljana.si

Ponudba

REKREACIJA DVORANA KODELJEVO Cene veljajo za 1 uro oziroma termin, razen navedenih izjem

Urnik