DVORANA MAKSA PEČARJA

DVORANA MAKSA PEČARJA

Športna dvorana v objemu črnuških gozdov

Dvorana, ki je bila v letu 2018 v sklopu energetske sanacije popolnoma prenovljena, je obšolska dvorana, kar pomeni, da jo dopoldan uporablja Osnovna šola narodnega heroja Maksa Pečarja, popoldan pa tam potekajo programi Letnega programa športa v Republiki Sloveniji (LPŠ). Večinoma v njej domuje odbojka, zato bi jo lahko imenovali odbojkarska dvorana, saj ima v njej sedež tudi Odbojkarska zveza Slovenije. V dvorani trenirajo in tekmujejo vse selekcije domačih klubov OK Črnuče in OD Vital Ljubljana. Poleg njih pa v dvorani trenirajo tudi judoisti in se jo uporablja za različne oblike rekreacije.

 

Športna dvorana Maks Pečar je večnamenski objekt, ki obsega veliko večnamensko dvorano, manjšo plesno dvorano in borilnico. V večnamenski dvorani, ki meri več kot 1500 m2, so zarisana igrišča za košarko, odbojko in rokomet. Dvorano je mogoče pregraditi po tretjinah na dve stranski košarkarski igrišči in eno sredinsko odbojkarsko ali na tri odbojkarska igrišča. Poleg športa je dvorana primerna tudi za kulturne prireditve. V dvorani je na izvlečenih tribunah prostora za 800 gledalcev, na voljo so tudi stojišča in možnost razširitve parterja s stoli na parketu. Polna zmogljivost dvorane je približno 1500 ljudi.

 

V dvorani je med drugim tudi plesna dvorana, ki meri 180 m2 in je delno obdana z ogledali. Poleg vadbe plesa lahko znotraj najdete manjšo plezalno steno. V primeru, da vas zamika bolj “groba” aktivnost, vam je na voljo borilnica s površino 105 m2, prilagojena borilnim športom, z mehko podlago in boksarskimi vrečami.

 

Sodobno zasnovana športna dvorana je energetsko varčna, saj se uporablja vse oblike ogrevanja: plin, elektriko in tudi sončno ogrevanje. Za sanitarije se uporablja deževnico.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišče ob dvorani ali okoliška parkirišča

– javni prevoz – najbližje postajališče “Rogovilec” (LPP linija št. 6, 6b, 21, 64).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Črnuče”) ali lastna uporaba

– Avant2Go – Dvorana Maksa Pečarja

 

VODJA objekta Dvorana Maksa Pečarja
Roman Hočevar
Email: roman.hocevar@sport-ljubljana.si

Ponudba

REKREACIJA Cene veljajo za 1 uro oziroma termin, razen navedenih izjem
int(505) int(505) int(505) int(505) int(505) int(505) int(505)

Urnik