DVORANA STOŽICE

DVORANA STOŽICE

Najsodobnejša in največja športna dvorana v državi.

Najsodobnejša in največja dvorana pri nas lahko gosti velike športne in kulturne prireditve, kot so koncerti, predstave, kongresi, banketi, konjeniške, cirkuške, motoristične prireditve ipd. V njej so doslej nastopili številni vrhunski umetniki, med njimi nekaj najodmevnejših glasbenikov, ki nastopajo na svetovnih odrih: One Republic, 2Cellos, Michael Bublé, Andrea Bocelli, Rammstein …

 

Sedišča se nahajajo na treh nivojih školjkasto oblikovane dvorane, tribune pa so razdeljene na tri nivoje (zeleni nivo, VIP nivo in rdeči nivo). Dimenzija parketa znaša 1.150 m2, največja dimenzija uporabne ravne, betonske površine je 72 m × 45 m. Dvorano osvetljuje 124 reflektorjev. Vsakega izmed njih je mogoče upravljati posebej, vsakemu se prilagaja moč osvetlitve in usmeritev. Prostor za invalide na invalidskih vozičkih se nahaja pri ograji nad tribuno B. Na voljo je 49 mest, za spremljevalce pa so na voljo sedeži v zadnji vrsti tribune B. V spodnjih prostorih Dvorane Stožice je tudi manjša ogrevalna dvorana, ki skozi vse leto gosti različne manjše, predvsem športne, dogodke, oba domača kluba pa jo uporabljata tudi za treninge. V dvorani Stožice domujejo KK Olimpija, RK Krim Mercator in reprezentance Slovenije različnih športov.

 

Poleg obeh dvoran je v celotnem objektu več kot 200 različnih prostorov, med katerimi lahko najdete garderobe, pisarne, prostor za fitnes, prostori za novinarje, soba za gasilce in policijo, kuhinja, prostori za pogostitev, soba za kontrolo dopinga, medicinska soba, dve recepciji in, mesta za prodajo kart, promocijskih artiklov ter hrane in pijače.

 

Dvorana Stožice je doživela slovesno odprtje s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo, 10. avgusta 2010, prva kulturna prireditev pa je dvorano napolnila čez manj kot dva meseca, ko je v njej nastopil operni pevec José Carreras.

 

Možnost prihoda do objekta:

– javni prevoz – najbližja postajališča “Center Stožice P+R” (LPP linija št. 13) ali “Nove Stožice P+R” (LPP linija št. 20).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Športni center Stožice”) ali lastna uporaba

– avto – parkirna garaža Stožice (vhod 1, 2, 5) ali okoliška parkirišča

 

 

VODJA objekta Dvorana Stožice
Kristijan Salmič
kristijan.salmic@sport-ljubljana.si

Ponudba

REKREACIJA DVORANA STOŽICE

Urnik