KOPALIŠČE KODELJEVO

KOPALIŠČE KODELJEVO

Mestno kopališče za osvežujoče in zabavne trenutke v poletnih dneh
Delovni čas
ZAPRTO DO PREDVIDOMA JUNIJA
+386 70 543 873

kopalisce.kodeljevo@sport-ljubljana.si

Ulica Carla Benza 11, 1000 Ljubljana

Letno kopališče v parku Kodeljevo, ki je obiskovalcem na voljo že 40 let, obratuje od konca junija do konca avgusta, ko ga večinoma obiskujejo družine in mladostniki iz bližnje okolice, v hladnejših mesecih pa je namenjeno vadbi ljubljanskih klubov in društev.
Kopališče ponuja dva velika plavalna bazena in otroški bazen. Ob olimpijskem bazenu je tribuna, ki lahko sprejme do 500 gledalcev. Urejena razsvetljava na kopališču omogoča večerne treninge in tekmovanja v vodnih športnih. Ob plavalnem rekreacijskem bazenu sta dva tobogana, ki na kopališče privabita družine in mladostnike, ob tem pa lahko otroci uživajo tudi na otroškem igrišču in na travnatih površinah ob igrah z žogo.

 

Celotno Kopališče Kodeljevo lahko sprejme 2000 obiskovalcev hkrati, vendar jih je zaradi ohranjanja varnosti redko več kot 1500. Na kopališču je ves čas prisotno zadostno število reševalcev iz vode, ki je skladno s trenutno veljavno zakonsko ureditvijo.

Za vsakega kopalca se v bazene doda 30 l sveže vode. Voda v bazenih ima stalno temperaturo med 26 in 27 °C, tako da se v hladnejših dneh vodo ogreva, v vročih dneh pa ohlaja.

 

Na Kopališču Kodeljevo vsako poletje potekajo poletni plavalni tabori, kjer se otroci naučijo plavati, poleg plavanja pa uživajo v druženju, različnih igrah in tudi drugih športnih aktivnostih. Kopališče zadnja leta gosti tradicionalni mednarodni plavalni miting, Pokal mesta Ljubljane, na kopališču pa svoje domače tekme igrajo tudi ljubljanski vaterpolisti.

 

V okviru letnega programa športa MOL na kopališču v jutranjih urah potekajo treningi plavalnih in vaterpolo klubov. Do 9. ure treningi potekajo v rekreacijskem bazenu in do 11. ure v olimpijskem. V popoldanskem času se treningi začnejo ob 17. uri v olimpijskem bazenu in ob 19. uri v rekreacijskem bazenu. Tudi poleti plavalci trenirajo v olimpijskem bazenu, zjutraj med 6. in 9. uro in zvečer od 19. ure naprej. V primeru, da vas zamika plavanje v večernih urah pa le to lahko opravite na Kopališču Kolezija, kjer ni programa LPŠ, in bazen v glavni sezoni obratuje vse do 22. ure.

 

V hladnejših mesecih, od oktobra do junija, je kopališče namenjeno treniranju plavalcev, vaterpolistov in potapljačev ter skupinskim rekreativnim vadbam. Zaradi nižjih temperatur, se bazen pokrije, kar pomeni, da se nad velikim plavalnim bazenom olimpijskih dimenzij in delom tribun postavi platnena streha (balon). Tako se med drugim lažje vzdržuje stalno temperaturo, ki se v bazenu giblje okrog 26 °C, temperatura zraka pa 28 °C. Športna vadba lahko poteka v 50 m ali 25 m progah. Tribuna pokritega bazena lahko sprejme 200 gledalcev.

 

TEHNIČNI PODATKI:
Plavalni olimpijski bazen:
– dimenzija: 50 x 25 m
– globina: 2 m
Plavalni rekreacijski bazen:
– dimenzija: 50 x 20 m
– globina: 1,5 m
Otroški bazen:
– dimenzija: 43 x 15 m
– globina: 0,8 m
Temperatura vode: 26 – 27 ºC

Tribune: 500 gledalcev
Umetna razsvetljava

 

Gostinska ponudba: v objektu je gostinska ponudba.
Delovni čas: predvideno od konca junija do konca avgusta.

 

Informacija za kopalce: Zaradi pravočasnega zapiranja kopališča reševalci iz vode vsaj 15 minut pred zapiranjem pozovejo, da zapustite bazene.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – plačljivo parkirišče ob dvorani Kodeljevo, parkirišče “Povšetova ulica”

– javni prevoz – najbližja postajališča “Jana Husa” (LPP linija št. 5) ali “Pod Golovcem” (LPP linija št. 13).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Povšetova – Grablovičeva”) ali lastna uporaba

– Avant2Go – Park Kodeljevo

 

VODJA objekta Kopališče Kodeljevo
Katarina Gaser
katarina.gaser@sport-ljubljana.si

Ponudba

POSAMEZNE VSTOPNICE
PAKETI VSTOPNIC
DODATNO
ZIMSKA REKREACIJA

Urnik

NAJNOVEJŠE NOVICE

Novice

 • 02 Aprila

  AKTIVNE POČITNICE V PARKU KODELJEVO 2024

 • 21 Marec

  PLAVALNE POČITNICE 2024

 • 04 Septembra

  KOPALIŠČE KODELJEVO - OBVESTILO

 • 21 Jun

  OTVORITEV KOPALIŠČA KODELJEVO 2023

VEČ NOVIC