Ljubljanski festival športa, sobota 9. 9. 2023

Ljubljanski festival športa, sobota 9. 9. 2023

Prvi ljubljanski festival športa V Ljubljani športu namenjamo veliko pozornosti, saj se zavedamo pomena športne aktivnosti in aktivnega življenjskega sloga za kakovostno življenje vseh generacij meščank in meščanov. Zamislite si športni dan v Ljubljani, kjer se lahko na enem mestu brezplačno preizkusite v različnih športnih aktivnostih in izzivih, vmes uživate v dobri kulinariki, aktivno preživet
Dogodek
09. 09. 2023
Park Tivoli
Opis dogodka

Prvi ljubljanski festival športa

V Ljubljani športu namenjamo veliko pozornosti, saj se zavedamo pomena športne aktivnosti in aktivnega življenjskega sloga za kakovostno življenje vseh generacij meščank in meščanov.

Zamislite si športni dan v Ljubljani, kjer se lahko na enem mestu brezplačno preizkusite v različnih športnih aktivnostih in izzivih, vmes uživate v dobri kulinariki, aktivno preživet dan pa zvečer v dobri družbi zaključite s plesom in petjem ob koncertu Magnifica. Vse to in še več lahko doživite na prvem ljubljanskem festivalu športa, ki bo v petek in soboto, 8. in 9. septembra 2023 v parku Tivoli.

Lokacija in infrastruktura parka v osrčju mesta ponuja izvedbo pestrega nabora športnih aktivnosti, ki pod imenom Ljubljanski festival športa združuje vse željne rekreacije na isti dan ob istem času.

 

Rdeča nit dvodnevnega festivala bo šport v vseh oblikah

Na festivalu se bodo predstavili in vam športno udejstvovanje omogočili številni klubi, zveze in društva, ki delujejo v Ljubljani. Športi, v katerih se boste lahko preizkusili so: košarka, petanka, kolesarstvo, nogomet, odbojka, rokomet, atletika, košarka na vozičkih, urbani športi, judo, gimnastika, disc golf, štafeta, golf, kolo park, plezanje, smučanje, namizni tenis, mobilna skakalnica, rolanje, ples, pohod, tek, tivolski izzivi, jutranja joga in številni drugi.
Obiskovalci bodo lahko obiskali tudi športno posvetovalnico, opravili meritve SLOfit ter kupili športne opreme.

 

Kaj pravite na piknik v Tivoliju?

Dogajanje bo zaključila pestra kulinarična ponudba ter brezplačne športno-rekreativne dejavnosti. Pohodi, igre naših dedkov in babic ter številne druge oblike športnega udejstvovanja bodo na voljo, da ste bolj ali manj fizično aktivni.

 

Sobota, 9. september –  celodnevno dogajanje, od 9. do 19. ure

V soboto pripravljamo celodnevno športno obarvano dogajanje za vse generacije meščank in meščanov ter obiskovalcev Ljubljane. Vabljeni k spoznavanju različnih športnih panog, sodelovanju v športnih izzivih ter tekmovanjih. Športno dogajanje bodo obiskali tudi številni športniki, dan pa bomo zaključili s koncertom Magnifica na ploščadi pred Halo Tivoli.

 

od 9. do 15. ure: igre naših babic in dedkov (igre nostalgije)

V sodelovanju s Četrtnimi skupnostmi Mestne občine Ljubljana pripravljamo igre našega otroštva: hoja s hoduljami, koza klamf, slepe miši, osliček, kdo te jaha, petelinček, frcanje gumbov, zemljo krast, gnilo jajce, ristanc.

 

od 9. do 19. ure: športni izzivi

Vabimo vas, da se preizkusite v različnih športnih izzivih, več o njih najdete tukaj.

 

od 9. do 18.30 ure: športna tekmovanja

Na festivalu bodo ves dan potekala različna športna tekmovanja. Pridružite se jim tudi vi! Pregled vseh tekmovanj najdete tukaj.

 

od 10. do 17. ure: vodene vadbe

Javni zavod Šport Ljubljana pripravlja brezplačne vodene vadbe. Posamezna vadba bo trajala 45 minut, za udeležbo je treba izpolniti pristopno izjavo, vadba poteka na lastno odgovornost, posamezne vadbe se lahko udeleži največ 20 udeležencev. V primeru slabega vremena bodo vadbe potekale  aerobični dvorani v Fitnesu Tivoli

 

ob 10. uri: BOOT CAMP
BOOT CAMP je funkcionalna vadba, ki temelji na kombiniranju vaj z lastno težo in vaj z raznimi pripomočki. Primerna je za vse, ki si želijo v krajšem času izboljšati fizično pripravljenost in oblikovati telo. Zaradi intenzivnosti vadbe bo vaš metabolizem pospešen, poraba kalorij pa se bo nadaljevala še ure po vadbi. Intenzivnost vadbe si vadeči prilagajajo sami tako z hitrostjo izvajanja vaj kot tudi z obremenitvijo.

 

ob 11. uri: Joga
Osnovna oblika vadbe joge nam s številnimi položaji, njihovimi različicami in prilagoditvami nudi različne izzive in nas uči upoštevati lastne meje. Ustvarja dobro podlago gibljivosti in splošne moči, izboljša ravnotežje in nam ponudi možnost, da v tišini raziskujemo notranje občutke. Poudarek je na zavedanju duha, opazovanju delovanja uma in osredotočanju pozornosti v sedanji trenutek. Park Tivoli je odličen prostor za izvajanje joge.

 

ob 16. uri: Vadba za zdravo hrbtenico
Vadba za vse, ki imajo težave s hrbtenico, oz. želijo ohraniti vitalno hrbtenico. Poudarek je na krepitvi mišic hrbta, trupa ter mišičnih skupin, ki pomagajo pri preprečevanju bolečin v predelu hrbtenice. Z vadbo povečujemo gibljivost telesa, popravljamo telesno držo ter izboljšamo koordinacijo in ravnotežje. Ta vadba je odlična za preventivo pred poškodbami in bolečinami v križu in je zato primerna za vse starostne skupine. Skupno vadbo bo ves dan izvajali tudi na Ljubljanskem festivalu športa.

 

ob 17. uri: Pilates
Pilates je nizko intenzivna vadba, pri kateri je poudarek na krepitvi mišic trupa ter manjših mišičnih skupin. S pilatesom povečujemo gibljivost telesa, popravimo telesno držo ter izboljšamo koordinacijo in ravnotežje. Zaradi poudarka na pravilnem dihanju pilates skrbi tudi za sproščen um.

 

od 19.30 do 22. ure: koncert Magnifica

Festivalsko dogajanje se bo zaključilo ob 22. uri.

Ljubljanski festival športa, sobota 9. 9. 2023