PANKRTI 45 LET

PANKRTI 45 LET

Dogodek
21. 10. 2022 ob 20:00
Dvorana Tivoli
Opis dogodka

KONCERT OB 45. OBLETNICI
Pankrti se vračajo ! Ob 45.obletnici z velikim koncertom v legendarni ljubljanski Hali Tivoli. Kot se spodobi za tak jubilej, bodo na koncertu nastopili tudi številni gostje.

PANKRTI bodo nastopili v originalni postavi kot ob koncu delovanja:Pero Lovšin-Gnus, Bore Kramberger,Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš.
Vstopnice po nižjih cenah so na voljo v predprodaji od 24 eur, na vseh Eventimovih prodajnih mestih in Petrol bencinskih servisih.

PANKRTI VEČKRAT RAZPRODALI HALO TIVOLI

PANKRTI so večkrat samostojno nastopili v legendarni Hali Tivoli in jo vsakič takoj razprodali, nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici leta 2007.Ob njihovi 40.obletnici, pa so Pankrti razprodali tudi ljubljansko Areno Stožice, kjer je kot posebni gost nastopil tudi Glen Matlock, ustanovni član skupine Sex Pistols.

BIOGRAFIJA 1977-2022

Pankrti so svojo glasbeno pot začeli pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste. V tem času so ena za drugo nastajale mnoge provokativne pesmi kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija,Metka, katerim so kasneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan , Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.
Pankrti so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju,ter se zavedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlado, kot starejšo generacijo.
Pankrti veljajo za največjo tovrstno skupino vseh časov za Železno zaveso.
O njih je bil posnet dokumentarni film Dolgcajt po istoimenski plošči. Leta 2007 jim je Slovenski muzej novejše zgodovine priredil enomesečno fotografsko razstavo, kar se je zgodilo prvič v Sloveniji, da je katera glasbena skupina dobila svojo razstavo v tem muzeju.
Kot prvi slovenski skupini, je bila v njihovo čast postavljena spominska plošča na gimnaziji Moste.

 

Odgovorni organizator:
Zavod Nostalgija
Mesarska 22
1000 Ljubljana, Slovenija

 

PANKRTI 45 LET