SLOVENIJA – KAZAHSTAN, nogomet

SLOVENIJA – KAZAHSTAN, nogomet

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek, 20. novembra 2023, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Ker je osrednji slovenski stadion za nepozaben spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo. Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45
Dogodek
20. 11. 2023 ob 20:45
Stadion Stožice
Opis dogodka

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek, 20. novembra 2023, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Kazahstanom. Ker je osrednji slovenski stadion za nepozaben spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

Vrata ŠRC Stožice se odprejo ob 18.45 oziroma dve uri pred uradnim začetkom tekme. V izogib gneči vse navijače med 17.45 in 19.45 vabimo v posebno navijaško cono na ploščadi pred tribuno C, kjer se bo odvijal spremljevalni program.

Vse obiskovalce ob tem naprošamo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno (pred vhodom, ki je označen na vstopnici, bodite najkasneje ob 19:45 uri) in uporabijo enega izmed priporočenih parkirišč.

 

PARKIRANJE

Parkiranje v garažni hiši Stožice bo po zapolnitvi prostih kapacitet omogočeno le še obiskovalcem s posebnimi parkirnimi dovolilnicami. Obiskovalce naprošamo, da parkirate na okoliških parkiriščih v okolici stadiona Stožice (priporočamo parkirišče Hipodrom Stožice, ki bo na dan tekme vzpostavljeno prav za obiskovalce tekme).

 

Brezplačno parkirišča MOL (2 uri pred prireditvijo in 2 uro po prireditvi):

– Hipodrom Stožice: 750 parkirnih mest
– Žale I, II, III, IV: 360 parkirnih mest
– Nove Žale: 300 parkirnih mest

 

Plačljiva parkirišča v bližini stadiona:

– Ekonomska fakulteta: 350 parkirnih mest
– FDV: 436 parkirnih mest
– Modri kvadrat: 396 parkirnih mest
– WTC: 750 parkirnih mest
– Dunajski kristali: 239 parkirnih mest

 

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ

Vstopnica za tekmo vam omogoča brezplačen prevoz z mestnim avtobusom LPP, 3 ure pred in 3 ure po zaključeni tekmi, v skladu z veljavnim voznim redom.

 

OPOZORILO PRED VDOROM NA IGRIŠČE

Vse gledalce opozarjamo, da je vstop na igrišče kadarkoli pred, med in po tekmi po pravilih Uefe in NZS prepovedan, varnostni organi na prizorišču pa bodo kršitelje ustrezno kaznovali. Še posebej to velja za mladoletne osebe, ki bodo v primeru vstopa na igrišče zadržane do prihoda staršev oziroma skrbnikov. Varnostni organi bodo prav tako zasegli zbirateljske predmete, pridobljene ob vdoru na igrišče. Vdor na igrišče se bo strogo sankcioniral tudi v primeru morebitnega slavja po koncu tekme.

 

OMEJITEV VNOSA PREDMETOV

Na štadion zaradi varnostnih razlogov, poleg nevarnih predmetov in tekočin, ne smete vnašati tudi:

– nahrbtnikov in večjih torb;
– dežnikov (tudi zložljivih);
– vžigalnikov;
– fotoaparatov z izmenljivimi objektivi in naprav za (pol)profesionalno snemanje.

Predmete, s katerimi ni dovoljeno vstopiti na stadion, lahko odložite v posebnem depoju pred vhodom na C tribuno.

Z zgornjimi navodili predvsem želimo doseči, da bi vaš večer na tekmi med Slovenijo in Kazahstanom minil v prijetnem in nepozabnem vzdušju, saj bomo le ob upoštevanju zgoraj napisanega lahko brezskrbno skupaj držali pesti za slovensko nogometno reprezentanco.

 

BREZGOTOVINSKO PLAČEVANJE

V sklopu tekme med Slovenijo in Kazahstanom bodo vse gostinske storitve znotraj stadiona na voljo izključno s plačilnimi karticami, saj brezgotovinsko plačevanje omogoča hitrejšo in natančnejšo obravnavo ter krajše čakalne vrste.

 

NAVIJAŠKA CONA

Nogometna zveza Slovenije vabi vse navijače, da se pred začetkom kvalifikacijske tekme Slovenija – Kazahstan ogrejejo v navijaški coni. Cona bo odprta od 17:45 do 19:45 in bo ponujala bogato paleto aktivnosti, namenjenih tako najmlajšim kot tudi starejšim obiskovalcem.

Radio 1 bo poskrbel za živahno vzdušje z oddajanjem v živo neposredno iz navijaške cone. Dinamično dogajanje bo obogateno s številnimi sponzorskimi točkami, kjer se bodo navijači lahko preizkusili v različnih nogometnih spretnostih. NZS in partnerji pa bodo pripravili tudi dodatne nagradne igre, kjer bodo srečni zmagovalci lahko dobili praktične nagrade.

Posebno doživetje bo zagotovljeno tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko uživali v brezplačnem poslikavanju obraza, s čimer se bodo lahko počutili še bolj povezani z dogajanjem na igrišču. Na svoj račun bodo prišli tudi zbiratelji nogometnih sličic, saj bodo tudi tokrat na voljo brezplačni albumi. Ponudba hrane in pijače bo obsežna in raznolika, prilagojena hladnejšim vremenskim razmeram, zagotavljajoč, da bo vsak obiskovalec našel nekaj po svojem okusu.

 

URADNA TRGOVINA 11TS NZS

V uradni navijaški trgovini 11TS NZS bodo na voljo ekskluzivni navijaški artikli, vključno z najnovejšimi izdelki. To bo idealna priložnost za vse navijače, da se opremijo z vsem potrebnim za podporo naši reprezentanci. Trgovina bo izpostavljena tako v navijaški coni pred tribuno C, kot tudi znotraj stadiona na tribuni C.

 

PODPORA Z ZASTAVAMI IN NAVIJAŠKIMI REKVIZITI

Glede na to, da bo stadion Stožice za tekmo med Slovenijo in Kazahstanom poln, vse navijače slovenske nogometne reprezentance pozivamo, da se za tekmo opremijo z reprezentančnimi (belimi) dresi, šali in zastavami (seveda brez palic), ter tako pokažete podporo fantom na igrišču. Skupaj bomo pripravili nepozaben spektakel in z glasnim navijanjem Sloveniji pomagali do uvrstitve na evropsko prvenstvo 2024

 

KOREOGRAFIJA

Navijači, potrebujemo vašo pomoč! Pred tekmo med Slovenijo in Kazahstanom bomo pripravili posebno koreografijo, s katero želimo izboljšati navijaško kuliso in dodatno vzpodbuditi slovenske nogometaše. Skupaj bomo obarvali tribune, zato vas prosimo, da pravočasno pohitite na tribuno in ob prihodu na igrišče na poziv napovedovalca visoko dvignete navijaški material, ki bo čakal na vašem sedežu.

 

Odgovorni organizator prireditve:

NZS

Predoslje 40A
4000, Kranj
Slovenija

Nakup vstopnic