SLOVENIJA : LITVA, košarka

SLOVENIJA : LITVA, košarka

Dogodek
25. 06. 2024 ob 18:00
Dvorana Stožice
Opis dogodka

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se vrača v Stožice!

 

#mojtim junija proti Litvi na Telemachovem spektaklu

 

V ljubljanskih Stožicah nas čez tri mesece čaka nov košarkarski vrhunec. Na slovenski praznik, Dan državnosti 25. junija se bosta v pripravah na olimpijske kvalifikacije pomerili košarkarski velesili in večni tekmeci Slovenija in Litva.

 

Slovenija bo med pripravami na kvalifikacije za olimpijske igre odigrala tri pripravljalne dvoboje. Domačim navijačem se bo prvič predstavila 25. junija na Telemachovem spektaklu proti Litvi v ljubljanskih Stožicah.

 

Na štirih kvalifikacijskih turnirjih, ki bodo na sporedu med 2. in 7. julijem 2024, se sicer obeta hud boj za zadnja štiri mesta na olimpijskih igrah. #mojtim bo olimpijske sanje lovil v Grčiji, kjer mu bosta nasproti najprej stali reprezentanci Nove Zelandije in Hrvaške. V grškem Pireju bodo prav tako zaigrale reprezentance Egipta, Grčije in Dominikanske republike. Kvalifikacijski turnirji bodo potekali še v španski Valenciji, latvijski Rigi in portoriškem San Juanu. Na olimpijske igre se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča.

 

Sloveniji je zgodovinski uspeh uspel leta 2021, ko je na turnirju v Litvi prišla do nastopa na igrah v Tokiu, svojega edinega na OI doslej.

 

Telemachov spektakel bo torej lepa priložnost, da navijači slovenske košarkarje na kvalifikacije pospremite z besedami spodbude. Ne pozabite, vstopnice v prodaji od četrtka, 4. aprila, od 17. ure dalje.

 

Dajmo, Slovenija! Se vidimo v Stožicah!

Nakup vstopnic
SLOVENIJA : LITVA, košarka