SLOVENIJA – PORTUGALSKA, nogomet

SLOVENIJA – PORTUGALSKA, nogomet

Dogodek
26. 03. 2024 ob 20:45
Stadion Stožice
Opis dogodka

Nogometna zveza Slovenije in Portugalska nogometna zveza sta sklenili dokončni dogovor o igranju pripravljalne tekme moških članskih reprezentanc v Ljubljani. Tekma, za katero si je ob obeležitvi stote obletnice krovne nogometne organizacije v Sloveniji močno prizadeval predsednik NZS, Radenko Mijatović, bo odigrana 26. marca v Stožicah.

 

Portugalska bi v Sloveniji morala gostovati že leta 2020, ko sta nogometni zvezi prav tako že dosegli dogovor o gostovanju evropskih prvakov iz leta 2016, tekma pa je bila nato preložena za nedoločen čas zaradi takratne epidemije koronavirusa.

 

Pred novim nastopom slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu pa se bosta Slovenija in Portugalska prvič pomerili na medsebojni tekmi. Portugalska je namreč ena izmed redkih reprezentanc, s katero se Slovenija doslej še ni srečala, v vrstah trenutno sedme reprezentance po Fifini lestvici, pa igrajo največji zvezdniki svetovnega nogometa, na čelu z rekorderjem po številu nastopov (205) in zadetkov (128), kapetanom Cristianom Ronaldom, zvezdnikoma Manchester Cityja Bernardom Silvo in Rubenom Diasom, igralcem Manchester Uniteda Brunom Fernandesom, napadalcem PSG-ja Goncalom Ramosom in mnogimi drugi. Zasedba, ki jo s klopi vodi Roberto Martinez, bo marca najprej v Guimaraesu gostila Švedsko, marčevski pripravljalni ciklus pa bodo Portugalci zaključili v Ljubljani.

 

Odgovorni organizator prireditve:

NZS

Predoslje 40A
4000, Kranj
Slovenija

SLOVENIJA - PORTUGALSKA, nogomet