STRELIŠČE RUDNIK

STRELIŠČE RUDNIK

Sodobno rekreativno in športno strelišče
Delovni čas
PONEDELJEK - PETEK od 8.00 do 19.00
+386 31 622 839

strelisce.rudnik@sport-ljubljana.si

Dolenjska cesta 11, 1000 Ljubljana

REZERVACIJE so obvezne:
+386 31 622 839 (ponedeljek – petek, 8.00 – 10.00), izven uradnih ur nam lahko pišete: strelisce.rudnik@sport-ljubljana.si

 

Sodobno prenovljeno strelišče nudi vse pogoje za mednarodna strelska tekmovanja na najvišji ravni, kakor tudi možnost rekreativnega in športnega streljanja. Prvotno strelišče je bilo na tem mestu zgrajeno leta 1918, objekt v današnji obliki, ki je kombinacija športno poslovnega centra, pa je bil rekonstruiran in dograjen leta 1990.

 

Zunanje strelišče ima pet pomičnih in 11 statičnih strelskih mest za kratkocevno orožje, tri strelska mesta za dolgocevno orožje velikega kalibra in 10 strelskih mest za dolgocevno orožje malega kalibra. Poleg zunanjega strelišča sta v objektu tudi dve strelski dvorani, kjer v prvi lahko najdete dvajset elektronskih strelskih mest za zračno orožje. Druga strelska dvorana pozimi nudi deset elektronskih strelskih mest za zračno orožje, v poletnih dnevih pa strelska mesta za orožje malega kalibra in deset elektronskih strelskih mest za zračno orožje. Strelišče ima tudi interaktivno strelišče, kjer sta dve strelski mesti za lasersko orožje.

 

Na strelišču poleg treningov športnih klubov in tekmovanj poteka tudi usposabljanje za ravnanje z orožjem. Prvo sledi uvodno predavanje, ki zajema predavanje o varnosti in sami teoriji streljanja. Ob zaključku le tega lahko vstopite na strelsko linijo, ob budnim očesom inštruktorja, ki skrbi za varnost tekom celotnega usposabljanja.

 

Poleg nakupa ali najema opreme za streljanje je na voljo tudi rekreativno streljanje in streljanje pod nadzorom inštruktorja. Rekreativcem je na voljo inštruktor, ki bo na varen in prijazen način predstavil ta čudoviti šport. Pridružite se lahko tudi s sodelavci na team buildingu ali pa s sošolci na športnih dnevih. Za mlade bo najbolj zanimivo popolnoma novo interaktivno lasersko strelišče, ki ponuja veliko strelskih ozadij in streljanje z laserskim orožjem.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišče ob dvorani, parkirišče “Dolenjska cesta – Strelišče” ali okoliška parkirišča

– javni prevoz – najbližje postajališče “Strelišče” (LPP linija št. 3, 3B, 3G, 27),

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Dolenjska C. – Strelišče”) ali lastna uporaba

– Avant2Go – Dolenjska cesta (Strelišče)

 

VODJA objekta Strelišče Rudnik
Mojca Končan
strelisce.rudnik@sport-ljubljana.si

Ponudba

POSAMEZNI NAJEM Najem termina za 1 uro na osebo
PAKETNI NAJEM Vstopnice so neprenosljive
DODATNO STRELIŠČE
STRELIVO
TARČE
USPOSABLJANJE Minimalno št. udeležencev za izvedbo je 10 oseb

Urnik