VELIKA DVORANA HALE TIVOLI (DRSALIŠČE)

VELIKA DVORANA HALE TIVOLI (DRSALIŠČE)

Delovni čas
Drsanje REKREACIJA
PON. - NED. ZAPRTO
+386 1 431 50 60

hala.tivoli@sport-ljubljana.si

Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana

Tako velika “ledena” kot mala dvorana sta bili zgrajeni v sklopu Hale Tivoli že daljnega 1965 leta, ko sta v novih prostorih gostili prva dva dogodka – koncert L. Armstronga in svetovno prvenstvo v namiznem tenisu – SPENT. Leta 2015 smo obeležili 50. obletnico Hale Tivoli. V njeni bogati zgodovini je Hala Tivoli gostila največje mednarodne športne prireditve, kot so svetovna in evropska prvenstva v košarki, hokeju, gimnastiki, namiznem tenisu, umetnostnem drsanju. Kratek pregled zgodovine Hale Tivoli si lahko ogledate na povezavi.

 

Objekt Hala Tivoli obsega poslovne prostore športnih klubov, republiških panožnih športnih zvez in ljubljanskih športnih zvez. Dvorani sta opremljeni z vsemi spremljajočimi prostori za organizacijo velikih športnih prireditev: poslovni prostori, komentatorska mesta in studiji za radijske in televizijske ekipe, VIP prostori, garderobe, skladišča in dva gostinska lokala.

 

Velika “ledena” dvorana meri 3.600 m2 in ima 6.800 sedežev. Zaradi pokritosti z ledom je večji del sezone namenjena treningom in tekmam hokejskih ekip, individualnim športom na ledu in rekreaciji. Kapaciteta drsališča v času rekreacije je 200 oseb. Vsako leto malo in veliko dvorano obišče več sto tisoč rekreativk in rekreativcev ter številni učenci ljubljanskih šol in šol iz okolice Ljubljane. Zimski dnevi so v Ljubljani še lepši, saj hladne dni popestrijo rekreativci na zunanjem drsališču.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišča “Tivoli I”, “Tivoli II” ali okoliška parkirišča

– javni prevoz – najbližje postajališče “Tivoli” (LPP linija št. 1, 1B, 3, 5, 7, 8, 25, 60).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Tivoli”) ali lastna uporaba

– Avant2Go (Parkirišče Tivoli II – dvorana Tivoli)

 

VODJA objekta Velika Dvorana Hala Tivoli

Matej Trobec

Email: hala.tivoli@sport-ljubljana.si

Ponudba

DRSANJE Cene veljajo za 1 uro oziroma termin, razen navedenih izjem
DODATNO DRSANJE
REKREACIJA Cene veljajo za 1 uro oziroma termin, razen navedenih izjem

Urnik