ZUNANJA ŠPORTNA IGRIŠČA TIVOLI

ZUNANJA ŠPORTNA IGRIŠČA TIVOLI

Šport v objemu narave

Recepcija Kopališča Tivoli:

+386 1 430 66 68

info@sport-ljubljana.si

Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana

Na svežem zraku v zelenem okolju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib rekreacijo v stiku z naravo ponujajo številna zunanja športna igrišča: košarkarsko igrišče Gorana Dragiča #PODAMDAIGRAM, park za rolkarje, kotalkališče, balinišče, malo nogometno igrišče na odboj, igrišče za mini golf, igrišče za odbojko, rokomet ali mali nogomet, košarkarsko igrišče, igrišča za badminton in stena za vadbo tenisa.

 

Košarkarsko igrišče #PODAMDAIGRAM
Z enim najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, Goranom Dragićem, smo leta 2019 na prenovljenem košarkarskem igrišču otvorili prvo pametno igrišče, ki omogoča povezovanje gibanja in poučnih vsebin. Največja posebnost košarkarskega igrišča v objemu mogočnih dreves so informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Goran Dragić. Vse vaje so obogatene z interaktivnimi vsebinami, do katerih uporabniki s pomočjo QR kod dostopajo preko mobilne športno-izobraževalne aplikacije. Cilj platforme je, da so mladi čim bolj telesno dejavni tudi v današnjih, digitalnih časih, zato želimo, preko različnih športnih in poučnih vsebin ter z uporabo sodobnih digitalnih orodij, združiti šport, izobraževanje in zabavo.

 

Kotalkališče Tivoli
V parku Tivoli se med teniškimi igrišči in vhodom v Kopališče Tivoli nahaja kotalkališče. Ob kotalkališču so klopi za počitek ali ogled kotalkarjev ter gostinski lokal s hrano in pijačo.

 

Park za rolkarje Tivoli
Za kakovostno preživljanje časa mladih se v bližini Kopališča Tivoli nahaja 800 m2 velik park za rolkarje, ki je zasnovan v skladu z olimpijskimi normami, pri njegovi idejni zasnovi pa je sodeloval najboljši slovenski rolkar Timotej Lampe Ignjič.

 

Vsa navedena športna igrišča so na voljo za brezplačno uporabo. V primeru rezervacije termina za zaključeno skupino, prosimo pošljite povpraševanje.

 

Možnost prihoda do objekta:

– avto – parkirišča “Tivoli I”, “Tivoli II” ali okoliška parkirišča

– javni prevoz – najbližje postajališče “Tivoli” (LPP linija št. 1, 1B, 3, 5, 7, 8, 25, 60).

– kolo – sistem izposoje BicikeLJ (postaja “Tivoli”) ali lastna uporaba

– Avant2Go (Parkirišče Tivoli II – dvorana Tivoli)

 

VODJA objekta Zunanja športna igrišča Tivoli
Luka Trškan
luka.trskan@sport-ljubljana.si

Ponudba

Urnik