Center urbanih športov Stožice

Center urbanih športov Stožice

Zapeljite svoje koleščke ali kolesa po površinah Centra urbanih športov Stožice.
Delovni čas
PON., TOR., ČET., PET. 14.00 – 22.00
SOB. 12.00 – 20.00
SRE., NED., PRAZ. ZAPRTO

Recepcija:

+386 70 581 921

urbanisporti@sport-ljubljana.si

Vojkova cesta 100, 1000 Ljubljana

Center urbanih športov Stožice je edini moderni javni pokriti prostor namenjen urbanim športom v Sloveniji. Zgrajen je iz lesa in  posameznih detaljev iz kovine, betona in granita.Nahaja se pod vzhodnimi tribunami stadiona Stožice in tako predstavlja zanimivo arhitekturno adaptacijo v obstoječi podzemni parkirni prostor.

V Center urbanih športov sta dva namensko ločena prostora ki ju v centru povezuje mezanin ki predstavlja glavni vhod in družaben prostor. V večjem prostoru je urejen poligon s street elementi (street sekcija) in v manjšem poligon s flow elementi (flow sekcija). V obeh sekcijah so poleg nepremičnih elementov na voljo tudi premični manjši elementi s katerimi je Center urbanih športov  dodatno popestren in se lahko prilagodi različnim potrebam uporabnikov.

Center urbanih športov je namenjen tako prosti vadbi kot izvajanju tečajev in vadbi različnih klubov urbanih športov. Glede dovoljenih športnih rekvizitov in ostalih pravil beri: hišna pravila.

 

Oba vozna parka je potrebno zapustiti 15 min pred zaprtjem objekta. Ob obisku rekreacije je potrebno upoštevati urnike vadbe, glede na uporabo rekvizita.

Kapaciteta voznega dela centra je 25 uporabnikov: STREET 15 oseb in FLOW 10 oseb. Uporaba po sistemu prvi pride, prvi vozi, do zasedenosti kapacitete.

 

Tehnični podatki:

Street sekcija: – velikost: 615m2

Flow sekcija – velikost: 440m2

 

VODJA objekta Center urbanih športov Stožice:

Kristjan Salmič

kristjan.salmic@sport-ljubljana.si

Center urbanih športov Stožice se nahaja v parkirni hiši Stožice, pod vzhodnimi tribunami (tribuna C) Stadiona Stožice.

Prihod z avtomobilom:

Rdeče puščice prikazujejo vožnjo in vstop čez parkirno hišo.

  • Uvoz 1,2 v parkirno hišo Stožice – nato takoj desno. Nekaj parkirišč je na voljo neposredno pred centrom.
  • Uvoz 5 v parkirno hišo Stožice – nato takoj levo. Parkirati je potrebno že prej in se do vhoda v center odpraviti peš, ker je naprej enosmerna cesta.

Prihod peš:

  • Po površinah zgornjega zunanjega platoja Stadiona Stožice do vhodov v stadion na tribuni C (vhod C med C in CD, na spodnji skici obkrožen). Potrebno se je odpraviti po stopnicah dol proti parkirni hiši, do vhoda v center.

 

Ponudba

VSTOPNICE
PAKETI
DODATNO

Urnik

NAJNOVEJŠE NOVICE

Novice

  • 29 Marec

    Otvoritev Centra urbanih športov Stožice

VEČ NOVIC